پروفیل مولیون

اگر اهل ساخت و ساز باشید یا با پنجره و ساختمان سر و کار داشته باشید می دانید که پنجره ها شکل و طرح های متفاوتی دارند ولی باید بدانید هر کدام از آن ها از یک سری قاب و ستون تشکیل شده اند. این ستون ها و قاب ها وظیفه نگهداری شیشه در داخل قاب را دارند و از شیشه و پنجره در برابر حوادث طبیعی مانند باد و طوفان و لرزش محافظت می کنند. جنس این ستون ها که وظیفه نگهداری پنجره را بر عهده دارند که می تواند از هر چیزی از جمله چوب ، آلومینیوم ، آهن ، یو پی وی سی و … باشد. پروفیل مولیون نقشی اساسی در درب و پنجره یو پی وی سی دارا می باشد. پروفیل را می توان جز سه پروفیل یو پی وی سی پر استفاده دانست .

پروفیل انواع مختلفی دارد نظیر بازشو پنجره صاف ، پروفیل پنل ، پروفیل بازشو درب صاف ، زهوار تک جداره و دوجداره ، فریم بازسازی ، و مولیون متحرک و … می باشد. پنجره ساز به نسبت به پنجره ای که می خواهد بسازد از هرکدام که نیاز است استفاده خواهد کرد . پروفیل مولیون نیز بسیار پر استفاده بود و در اکثر پروژه ها استفاده می شود.

در صنعت درب و پنجره اصطلاحات زیادی وجود دارد که ممکن است شما با آن ها آشنایی داشته باشید یکی از این اصطلاحات مولیون است. به این ستون های افقی و عمودی که به عنوان تقسیم کننده پنجره استفاده می شود و سطح برش آن به صورت T است پروفیل مولیون و یا پروفیل میانی گفته می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را به این پروفیل بیشتر آشنا کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پروفیل مولیون

کاربرد مولیون در ساخت و ساز

به طور کلی در ساخت و ساز و معماری به ستون های عمودی که فریم های پنجره را از هم جدا می کنند و باعث استحکام بخشیدن به آن می شوند مولیون گفته می شود. البته باید گفت در برخی موارد نیز این پروفیل ها جنبه تزیینی دارند به طور مثال برای کتیبه بالای پنجره دوجداره و UPVC از مولیون استفاده می شود. حتی در ارزان ترین قیمت پنجره دوجداره نیز پروفیل مولیون به کار می رود.

در واقع پروفیل در لغت به تجهیزات و مقاطعی می گویند که در ساخت لوازم مختلف ساختمانی کاربرد دارند. بنابراین به لوازمی که در ساخت پروفیل پنجره ، نورگیر یا دریچه های ساختمانی به کار برده می شود پروفیل مولیون می گویند. در گذشته جنس این پروفیل ها از فلز یا چوب بوده است اما امروزه برای ساخت این پروفیل ها از ورقه های یو پی وی سی استفاده می شود. قابل ذکر است که پروفیل درب و پنجره به مولیون محدود نمی شود در مقاطعی از مونتینز نیز برای ساخت در و پنجره استفاده می شود که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

تفاوت بین مولیون و مونتینز

اگر به بناهای قدیمی و تاریخی توجه کرده باشید متوجه می شوید که پنجره ها از فریم های کوچک تشکیل شده اند. در گذشته ساخت شیشه های با ابعاد و مساحت زیاد و همچنین ضخامت کم بسیار سخت و دشوار بود به همین علت صنعتگران شیشه ها را در ابعاد کوچکتری تولید می کردند معماران نیز برای در کنار هم نگهداشتن این قطعات شیشه از مقاطی استفاده می کرده که امروزه به آن اصطلاحا مونتینز گفته می شود. پروفیل مولیون از جمله زیر مجموعه های پروفیل upvc  می باشد.

در واقع مونتینز قطعه های مختلف شیشه را از یکدیگر جدا می کنند و باعث استحکام بیشتر پنجره در برابر ضربه می شوند. در این جا شاید این سوال برای شما مطرح شود که تفاوت بین پروفیل مولیون و مونتینز چیست ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم مولیون ها ستون های اصلی پنجره هستند که بار چارچوب و شیشه پنجره را تحمل می کنند اما مونتینز ها در واقع جنبه تزیینی و محافظی را برای پنجره دارند و به شیشه ها نمایی شبکه ای می بخشند. امروزه اگر بخواهند از مونتینز در پنجره استفاده کنند آن را خارج از قاب اصلی پنجره و به عنوان محافظی برای شیشه استفاده می کنند. به همین دلیل جنس مونتینز ها اغلب از فلز است.

مولیون یو پی وی سی

کار این نوع از پروفیل

همان طور که در این مقاله گفته شد پروفیل های مولیون ستون های عمودی هستند که موظف اند پنجره را نگهدارند. این پروفیل ها به خوبی در اطراف شیشه پنجره جای می گیرند و در واقع پنجره و چارچوب را به یکدیگر مرتبط می کنند. مهم ترین وظیفه ای که پروفیل مولیون دارد نگهداری پنجره در جای خود و همچنین پوشاندم درزهای اطراف آن است.

حتما تاکنون نام پنجره دوجداره را شنیده اید باید بگوییم در پروفیل در و پنجره دوجداره دو شیشه بر روی این محصول سوار می شوند و این پروفیل موظف است این دو شیشه را نگهدارد همچنین عایق سازی فضای بین این دوشیشه نیز بر عهده ای محصول  است. جنس این پروفیل ها در حال حاضر از یو پی وی سی همانند پروفیل سش می باشد.

کاربرد مولیون در پنجره

کاربرد پروفیل مولیون روز به روز در حال افزایش است. در زمان قدیم از مولیون تنها برای استحکام و نگهداری پنجره های مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه پروفیل های مولیون در عایق سازی و زیباسازی پنجره ها نیز اهمیت بسیاری دارند. اما دلیل تاکید بر استفاده از پروفیل مولیون چه چیزی می تواند باشد؟

پروفیل های مولیون که امروز از آن ها استفاده می شود جنس کامپوزیتی دارند و با فراهم آوردن سطح مقطعی چند لایه در اطراف پنجره علاوه بر استحکام بخشیدن به شیشه و نگهداری آن در جای خود به خوبی نواحی بازشو را نیز می پوشانند. به همین دلیل توصیه می کنیم در هنگام خرید پروفیل درب و پنجره یو پی وی سی حتما به ظرافت به کار رفته در این نوع از پروفیل  دقت کنید.

مولیون-ثابت

انواع پروفیل مولیون

سطح مقطع پروفیل مولیون شکلی مانند حرف T انگلیسی دارد و همانطور که گفتیم، به خوبی می‌تواند فضای پنجره را در قسمت‌های افقی و عمودی پوشش دهد. به عنوان مثال از پروفیل مولیون می‌توان برای کتیبه بالای پنجره دوجداره و UPVCاستفاده کرد. حال که متوجه شدیم پروفیل مولیون چیست می‌توانیم به انواع مختلف این سازه‌ی پرکاربرد بپردازیم. پروفیل‌های مولیون موجود در بازار را به طور کلی می‌توان به چهار دسته طبقه‌بندی کرد، این چهار دسته عبارتند از:

مولیون سری 60

برای پنجره های دوجداره با پروفیل های 6 سانتی متری معمولا از پروفیل های میانی 60 میلی متر استفاده می شود.

مولیون سری 70

برای پنجره های سه جداره با پروفیل های 7 سانتی متری معمولا از پروفیل های میانی 70 میلی متری استفاده می شود.

مولیون متحرک

این نوع از پروفیل به لنگه بازشو درب و پنجره پیچ می شود و به همراه بازشو حرکت می کند. معمولا از این نوع پروفیل در درب و پنجره های دوجداره فرانسوی استفاده می شود که در آن ها هر دو لنگه با هم و در کنار هم باز می شود.

مولیون کتیبه کشویی

به دلیل این که شکل ظاهری این پروفیل با سایر پروفیل های میانی متفاوت است، از این رو از آن به عنوان نوع دیگری از پروفیل های میانی یادی می شود. که بیشتر به عنوان تقسیم کننده افقی در پنجره های کشویی مورد استفاده قرار می گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع